Място за рекламаКОНТАКТИ
адрес: гр. Варна, 9000
бул. "Янош Хунияди" 73
087 666 12 18
08 999 68 133
casagaleria@abv.bgБарок в интериора

Ако се чувствате в минималистичен и скандинавски интериор като в спартанска килия и сърцето ви копнее за нещо "по-така", то помислихте ли за барок в интериора?
Да оня стил от отминали времена и от стари дворци, който буквално се превежда от италиански като помпозен, порочен, развратен, невъздържан.... Но още е и разкошен, по кралски удобен, великолепен и луксозен. Рим, Венеция и Флоренция са първите градове, в които възниква. За кратко време превзема Европа и никога не слиза от сцената.

Как да го постигнете? Първо имайте предвид, че не е за гарсониери. Не че е изключено, но трудно ще го разгърнете в целия му блясък. По-скоро ще намекнете.
Заложете на естествени, луксозни настилки като паркет, мрамор, гранит или на качествени техни имитации. Съществуват линии гранитогрес, които перфектно пресъздават идеята за мраморен под. Декорирайте стените в луксозни тапети, използвайте смело орнаменти, превърнете колоните в римски.
Предпочитаните цветове са сметана, бежово, бяло ако целите по-благородно излъчване и изумрудено, тюркоаз, рубин ако желаете по-драматичен ефект.
Предпочитаната тапицерия за мебелите е кадифе. Не кожа! Там вече минавате в друг стил или липса на стил. Тапицерията може и да напомня за гоблен. Мебелите са пищно резбовани, масивни, тежки, излъчват стабилност и великолепие.
Завесите са също пищни-богато драпирани. Не слагайте щори в никакъв случай!

Златото е силно характерно за този стил. Нашият съвет е да не прекалявате. Нека присъства в осветителните ви тела, в аксесоарите, в рамките на картините и то по-скоро като стара патина. Да не е натрапчиво, защото в един момент неусетно започва да издава лош вкус. Помислете и за сребро-не е изключено.

Осветителните тела са богати на кристални висулки, забележими, блестящи.

Не забравяйте камината и картините на добри художници.

Почувствайте се специални!

Вижте нашата колекция в бароков стил тук.


АРХИВ

Август 2016


2016


Меню

Начало
За нас
Контакти
Стил

Класически салон
Modernity
Vintage
Country
Colorium
Luxury
Pop&Colour
Полезна информация

Блог
Политика за защита на личните данни
Каталози
Контакти
  Варна 9000
булевард "Янoш Хунияди" 73
тел: 087 666 12 18; 08999 68 133
casagaleria@abv.bg
2020, Всички права запазени.